Lähetyssaarnaajat puhuvat jokaiselle vastaantulijalle

DSC_0067 (1)
Vanhin Aldous on kotoisin Yhdysvalloista ja Vanhin Vennerholm Ruotsista. He ovat jättäneet perheensä, ystävänsä, puhelimensa, harrastuksensa, tytöt ja netflixin kahdeksi vuodeksi ja tulleet Suomeen lähetystyöhön. He edustavat Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkkoa. Tämän kirkon jäsenet tunnetaan myös mormoneina.
DSC_0279
Ennen Suomeen tuloa Aldous ja Vennerholm opiskelivat yhdeksän viikkoa lähetyssaarnaajien koulutuskeskuksessa Provossa, Utahissa. Siellä he oppivat puhumaan suomen kieltä sekä tutkivat pyhiä kirjoituksia. Myös Suomessa ollessaan he opiskelevat joka päivä pitääkseen yllä kielitaitoansa ja oppiakseen jatkuvasti uutta evankeliumista.
DSC_0004 (1)
Kahden vuoden ajan lähetyssaarnaajat asuvat ja työskentelevät eri kaupungeissa Suomessa. Heillä on koko ajan mukanaan toveri, jonka kanssa he asuvat ja työskentelevät yhdessä. Vanhin Aldous on ollut Tampereella tammikuusta lähtien ja Vanhin Vennerholm hänen toverinansa maaliskuusta asti. Heidän lisäksensä Tampereella on kuusi muuta lähetyssaarnaajaa.
DSC_0151 (2).jpg
Lähetyssaarnaajat aloittavat päivänsä heräämällä puoli seitsemältä. Kuntoilun ja aamutoimien jälkeen he omistavat koko päivänsä evankeliumista kertomiselle. He puhuvat ihmisten kanssa minne tahansa he menevätkin: kaduilla, bussissa, ihmisten kodeissa ja joskus jopa parvekkeella. Lähetyssaarnaajat haluavat auttaa ihmisiä löytämään uskonsa Jeesukseen Kristukseen.
DSC_0457 (2).jpg
Päivät lähetystyössä ovat pitkiä, mutta Vanhin Aldous ja Vennerholm kertovat, että he laulavat yhdessä ja keksivät lauluja piristääkseen toistensa päivää. He muistavat myös nauraa itselleen. Kaikista parasta piristystä heille kuitenkin on, kun he näkevät toisen ihmisen hyötyvän sanomasta, jota he opettavat.
DSC_0081 (1).jpg
Usko on iso osa Vanhin Aldousin ja Vennerholmin elämää ja läsnä jokapäiväisessä arjessa. “Päivittäinen rukous antaa minulle voimaa, koska se vahvistaa suhdettani Taivaalliseen Isääni ja auttaa minua tuntemaan Hänen rakkautensa”, Vanhin Aldous kertoo. Vanhin Vennerholm taas sanoo, että hänen uskonsa on auttanut häntä hyväksymään vaikeat asiat hänen elämässänsä ja jatkamaan eteenpäin.

 

One thought on “Lähetyssaarnaajat puhuvat jokaiselle vastaantulijalle

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s